Red Bull: "Red Bull sneller dan Mercedes"

De eerste drie testdagen zijn bijna voorbij en de teams beginnen zich langzaam met elkaar te vergelijken. In die vergelijking stelt Christian Horner, Red Bull-teambaas, dat ze zeker op Mercedes voorliggen.

De positiviteit blijft lekker plakken bij Max Verstappen, Pierre Gasly en de rest van de rode stieren. De testdagen verlopen volgens schema en zonder problemen, maar er is nog wel een klein puntje, want volgens de GPS-data zijn ook dit jaar weer de Mercedessen en Ferrari's sneller dan de RB15. Toch maakt Horner zich geen seconde zorgen. Hij kan het gebrek aan snelheid prima verklaren: de auto van Verstappen is nog niet compleet.

"We reden de eerste twee dagen met een andere achtervleugel. Daardoor was het moeilijk de auto uit te balanceren. Vandaag is pas de achtervleugel binnengekomen die speciaal voor Barcelona is. De auto werkt zoals we hadden voorspeld en de Honda-motor is net een raket. Max is dolgelukkig. Hij voelt de extra kracht," vertelt Horner aan Auto, Motor und Sport

Hoewel de GPS-data dus andere dingen zeggen dan Horner, heeft Red Bull volgens hem toch belangrijke analyses gedraaid waaruit blijkt dat de race om de snelste auto gaat tussen Mercedes en Red Bull in en niet tussen Mercedes en Ferrari. En daarbij weet de Red Bull-teambaas te vertellen dat zijn team voor ligt op dat van de Duitsers. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt de Honda-motor van de RB15 voor Melbourne nog een update.

Op de vraag of Red Bull zich zorgen maakt over het afwijkende design van Ferrari's voorvleugel kan Horner kort zijn: "Natuurlijk hebben we daar naar gekeken, maar onze simulaties hebben aangetoond dat onze vleugel meer potentie heeft." Dus ook daar zit het wel snor, aldus Red Bull over Red Bull.