Pierre Gasly: 'Ik rij hetzelfde als Max Verstappen'

Pierre Gasly is ervan overtuigd dat hij nagenoeg dezelfde rijstijl heeft als zijn teamgenoot Max Verstappen. Iets wat volgens hem de ontwikkeling binnen het team alleen maar ten goede komt.

De testdagen verliepen voor Red Bull niet helemaal zoals gepland. Hoewel er weinig problemen waren, wist het nieuwste teamlid te RB15 toch twee keer in de bandenstapel te parkeren. Iets wat weer problemen opleverde voor Max Verstappen, die vervolgens in een gerepareerde auto mocht stappen. Het lijkt er dus op dat de twee jonge coureurs wel degelijk van rijstijl verschillen, maar dat is niet zo volgens Gasly.

Motorsport had een interview met de Fransman en vroeg hem of hij dacht dat Max een heel andere rijstijl heeft dan hij. "Uiteindelijk redelijk hetzelfde. We hebben tijdens de tests veel informatie met elkaar gedeeld over de auto. We hebben met elkaar besproken hoe we de auto verder kunnen ontwikkelen en welke richting we daarbij op moeten. Ik denk dat het feit dat onze rijstijlen zo vergelijkbaar zijn een voordeel is. Dat we allebei hetzelfde of vergelijkbare dingen van de auto verlangen, maakt het voor het team gemakkelijker, omdat je dan maar één kant op hoeft te werken om beide rijders gelukkig te maken."

Gasly plaatste nog wel een kanttekening bij het hele verhaal. Hij is dan wel van mening dat hij en Max voornamelijk hetzelfde van de auto vragen, maar dat dit kan veranderen als het team meer op de prestaties gaat focussen.

Met de komst van een nieuw teamlid is het altijd maar de vraag of hij wel lekker ligt binnen de huidige bezetting. In dit geval is het best belangrijk dat Gasly goed kan opschieten met Verstappen, zeker aangezien Red Bull met de combinatie Ricciardo-Verstappen een droomteam in huis leek te hebben. Maar volgens Pierre hoeven we ons daar niet druk over te maken. 

"Tot dusver gaat het geweldig. We hebben alleen nog niet zo heel veel tijd met elkaar doorgebracht. We waren namelijk steeds op andere dagen in de fabriek. Maar we hebben samen wel een aantal marketingactiviteiten gedaan, alvorens we tijdens de tests voor het eerst echt samen zijn gaan werken. Tot zoverre gaat het goed."

Ook let de jonge Fransman goed op het gedrag van Verstappen binnen het team. Hij is van mening dat hij nog een hoop kan leren van hoe de Nederlander omgaat met de rode stieren.