Robert Kubica mag niet hard rijden in Bahrein

Het zit Robert Kubica ook niet mee. Hij finishte in Australië op ongeveer drie dagen na de rest, en nu mag hij in Bahrein weer het gas intrappen. Omdat het team te kort onderdelen heeft dient hij zich in te houden komend raceweekend.

Dit jaar loopt nog niet bepaald lekker voor Formule 1-team Williams en diens coureurs. Al eerste kwamen ze dagen te laat op de wintertests aan, waardoor ze een flinke achterstand opbouwden. Deze wist het team niet goed te maken in Australië waar Robert Kubica en George Russel als laatste twee over de finish kwamen. Het lijkt erop dat dit exact hetzelfde zal zijn in Bahrein, want Kubica laat weten dat hij de kerbs niet mag aanraken omdat het team eventuele schade daardoor niet kan repareren. Er zijn geen vervangende onderdelen op voorraad.

"It’s not an easy situation from the driver point of view because we will be limited with spare parts and everything. Looking at what happened to me in Friday in Australia in FP1 by going on top of one kerb I get a damaged floor and we didn’t have bits to replace it. It affected probably all weekend. It’s something where you have to have a safe approach," vertelt Robert aan Racefans in Bahrein.

Volgens de Poolse coureur maakt het tekort aan bruikbare reserve-onderdelen het hele probleem bij Williams alleen maar erger. De auto's zijn verre van af waardoor ze niet mee kunnen komen met de rest. Volgens hem is de huidige auto al lastig genoeg om te besturen aangezien ze weinig grip hebben door onderdelen die niet 100% zijn.

Hoewel het team van Williams er alles aan doet om de FW42 zo goed mogelijk te laten presteren, weten de coureurs eigenlijk niet waar ze aantoe zijn voordat ze instappen. Ze stappen iedere keer weer in met het idee dat ze mogelijk onherstelbare schade aan de auto toedoen en maakt de problemen alleen maar erger. 

"This is another factor we’ve got to make sure we get on top of it as soon as possible because also it is putting the driver in a difficult position. Because we are talking today but knowing tomorrow the situation is like it is, you cannot go over the kerbs – or you can go over the kerbs but the risk is the car will fall apart and then you have no parts to fit them"