Bevestigd. Fernando Alonso stopt met Le Mans, dit is zijn vervanger

Fernando Alonso is wellicht de grootste race-omnivoor van dit moment. Als het een motor, vier wielen en prestige heeft, dan wil 'Nando erin zitten. De WEC heeft hij van zijn lijstje afgestreept, volgend jaar wordt hij vervangen door een Kiwi.

Alonso - sinds kort trots eigenaar van zijn eigen raceteam met de mooie afkorting F.A.R.T., maar dat terzijde - rijdt het huidige super season WEC met Toyota in de LMP1. Hij won de laatste Le Mans, en heeft in juni opnieuw de mogelijkheid dit te doen. Daarna is het seizoen voorbij, en pakt Fernando zijn biezen, to "pursue new motorsport challenges". 

Zijn vervanger - hoewel nog geen 30 lentes jong - is een oudgediende: Brendon Hartley. De Nieuw-Zeelander reed al voor Porsche in de LMP1, en daarna samen met Alonso in de F1. Sinds dit jaar is zijn stoeltje bij Toro Rosso vergeven, maar Hartley keert dus terug naar het endurance racen. We hopen dat de sypathieke blonde Kiwi er nog een beetje lol aan heeft, want echt veel concurrentie is er niet meer overgebleven. Maar gelukkig komen de hypercars terug op Le Mans.