Advocaat van man die omaatje overhoop reed: 'hij is enorm geschrokken'

Gisteravond meldde zich bij de politie in Breda de 27-jarige man die op 28 april (!!) een oud vrouwtje met rollator overhoop reed en voor dood achterliet. Volgens zijn advocaat is vooral hij het slachtoffer, want hij zit enorm in de put enzo.

Stel: je rijdt om welke reden dan ook in het donker een oud vrouwtje die met haar rollator naar de bus schuifelt aan. Vervolgens stap je niet uit om je om het slachtoffer te bekommeren, maar rij je - letterlijk - over haar heen, met als gevolg een paar botbreuken en heel veel bloedingen. Je babbelt nog even in je moerstaal met een toevallige passant, die toevallig uit hetzelfde Noord-Afrikaanse gebied als jij komt, en poetst vervolgens de plaat. Hierna kom je op Opsporing Verzocht, waar een compositietekening van je wordt getoond, terwijl je slachtoffer nog steeds in het ziekenhuis ligt te vechten voor haar leven. 

Op dat moment realiseer je je dat de grond misschien wel erg heet onder je voeten wordt, dus wat doe je dan, bijna twee weken na het voorval? Je 'lawyert up' en brengt een bezoekje aan het politiebureau met een enorm jankverhaal met hierin het gebruikelijke 'ik was in paniek en o wat spijt het me toch zo en ik zit er psychisch helemaal door, boehoehoe wat heb ik het toch zwaar'. Ja, echt.

Het zijn ook altijd die Bredanaars he... We wensen deze meneer een acute varkensgriep toe.