Burger King vindt manier om u ook in de file vet te mesten

In de moderne samenleving zitten we te veel en eten we niet gezond genoeg. Volgens Burger King valt dat overigens best mee, want met hun nieuwe dienst versterken ze beide zaken juist.

Heeft u wel eens in de file gestaan, en gedacht 'goh, ik zou nu wel een kleffe hamburger uit de whopperschuur kunnen eten'. Dan heeft u geluk, want via het wonder der moderne technologie bezorgt Burger King tegenwoordig gewoon in uw langzaamrijdende of stilstaande auto. In grote steden waar veel files staan is immers een flink afzetpotentieel. Want wat doe je als je je verveelt en nergens naartoe kan? Juist, jezelf volduwen. 

Elke moderne telefoon heeft als GPS-bepaling, dus alles wat je verder nodig hebt is een app die is gekoppeld aan google maps (die de verkeersdrukte en verwachte sta-/rijduur berekent) en een ranke bezorger op twee wielen, die tussen het verkeer door kan laveren. De app bepaalt automatisch waar de dichtstbijzijnde BK zit, en geeft de bestuurder via een pop-up en geluidsbericht aan wanneer zijn bestelling er is. Eigenlijk net zoals Uber werkt, maar dan met wat meer verzadigd vet. Zo wordt Wall-E steeds meer realiteit.

De dienst is vooralsnog beschikbaar in Mexico-Stad, maar er zijn plannen om uit te breiden naar Los Angeles, Shanghai en Sao Paolo. Goed idee, want fast food was nog niet laagdrempelig genoeg, en er zijn nog niet genoeg vetkleppen in met name Mexico en de VS. De kans dat we de dienst in West-Europa gaan zien achten we niet zo groot, hooguit in 'megacities' als Parijs of Londen. In Nederland hebben we weliswaar veel files, maar niet echt 'in' de steden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd30f9151221', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });