VIDEO. Kijk hoe een Golf GTI in 26 minuten 100 km aflegt

Autofabrikanten onderwerpen hun nieuwe auto's tijdens de ontwikkeling altijd aan loodzware tests, en dit de reden waarom: ook consumenten vragen soms het uiterste van hun auto, zoals deze snelle jongen met zijn Golf GTI.

Heeft u zich wel eens afgevraagd 'wat zou er gebeuren als ik mijn auto een half uur lang volgas rijd?'. Hierbij doelen we uiteraard op de mechanische belasting, niet op het concentratieniveau van de bestuurder zelf. Onderstaande youtubert knalt in Zuid-Duitsland bijna een half uur lang met zijn rechtervoet begraven in de vloermat, met bijna 260 km/u op de klok van zijn Golf GTI Performance over de snelweg. We zien hierbij het gemiddelde verbruik, en het verschil tussen de teller- en de GPS-snelheid.

De auto zelf zou geen krimp moeten geven, een beetje goed ontwikkeld product doet dit immers uren lang op een kombaan, getuige de afstandsrecords in het Guinness Book of Records. Maar gebeurt dit ook? Let's find out. Overigens doet die E-Klasse op 3:30 minuten ook lekker mee. Blijft mooi, die Autobahn.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dec5f7057ca9', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });