Honda: 'motor Max Verstappen is nu extreem betrouwbaar'

De Honda Formule 1-motoren waarmee Red Bull Racing en Toro Rosso rijden worden steeds beter. Volgens de Japanners kunnen de motoren inmiddels zeven races mee, zoals reglementair voorgeschreven.

Er was een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen Renault en Red Bull dat niet goed ging: de motoren van de Fransen hielden het niet lang genoeg uit. Als ze niet in de race klapten, gingen ze in ieder geval geen zeven Grands Prix mee. Bij de overstap naar Honda vermelde Red Bull meteen dat ze niet verwachten dat de Japanners dit jaar al aan het target van drie motoren voor het hele seizoen zouden komen.

Het nieuws van Honda dat ze verwachten dat hun huidige motor zeven races vol kan maken, verandert daar niets aan, maar het is toch goed nieuws. Zowel Red Bull Racing als Toro Rosso veranderden al na de derde race van het seizoen naar de tweede motor. De kans dat Honda het seizoen vol kan maken met drie motoren is dus extreem klein. Desondanks hebben de Japanners goed nieuws, want de huidige motor presteert zo goed, dat technisch directeur Toyoharu Tanabe denkt dat ze nu de zeven races kunnen rijden met dezelfde krachtbron.

In de afgelopen jaren gaven de Honda's -net als de Renaults- regelmatig vroegtijdig de geest. Vanaf nu moet dat dus verleden tijd zijn, maar Tanabe houdt nog wel een slag om de arm: "It always depends on how you use it. If you use it very easily you can achieve high mileage. If you push hard, it's shorter mileage. We're looking for a balance. We try to achieve the mileage, a range of 5,000km or 6,000km. It's not simple, it's very complicated.

Voor Max Verstappen, Pierre Gasly, Daniil Kvyat en Alex Albon is het goed nieuws, wellicht komen ze het seizoen door met maar één gridstraf wegens het plaatsen van een nieuwe motor.