Gekrenkte Pierre Gasly: 'geruchten over vertrek bij Red Bull zijn bullshit'

Pierre Gasly, de Red Bull-coureur en teamgenoot van Max Verstappen, heeft voorafgaand aan de GP van Canada van zich afgebeten. De Fransman is niet gediend van roddels over zijn vertrek bij het raceteam.

De 23-jarige Fransman - die dit jaar promoveerde van Toro Rosso naar de hoofdmacht - heeft nog maar zes races voor Red Bull Racing op zijn naam staan, maar wordt in de wandelgangen al in verband gebracht met een rijderswissel: Nico Hülkenberg zou op het wensenlijstje van het team uit Milton Keynes staan.

Red Bull-adviseur Helmut Marko verwees het verhaal eerder deze week al naar het rijk der fabelen, en ook Gasly heeft zich nu in niet mis te verstane woorden over de kwestie uitgesproken. “Honestly I don’t want to waste any time with this kind of bullshit,” aldus een gepikeerde Gasly tegen Motorsport. “I have more important things to take care of, like my job, my family, my friends. For me bullshit like this is just bad journalism. I don’t want to comment any more about this.”

Gasly staat met 32 punten zesde in het tussenklassement, ver verwijderd van Max Verstappen, die met 78 punten de vierde plek bezet.