VIDEO. Wat voert supercarmaker BAC in zijn schild?

Briggs Automotive Company, of kortweg BAC, is een van de weinige kleine en jonge autobouwers die ook daadwerkelijk exemplaren bouwt: de Mono is het eerste en enige model. Echter, voor de komende maand heeft BAC een verrassing in petto.

De BAC Mono is in alle opzichten een extreme auto: niet alleen is de pk-gewichtverhouding zeer gunstig, de koper kan behalve zichzelf niets kwijt, want het is een eenzitter. De Mono wordt in een zeer kleine oplage in Liverpool gebouwd, en is niet alleen onpraktisch, maar ook behoorlijk duur. Niet dat dit de klanten iets deert, overigens, je koopt dit scheurijzer om de pure rijbeleving.

Sinds de oprichting in 2011 heeft BAC ongeveer een honderdtal Mono's uitgeleverd, maar nu wordt het tijd voor iets anders/nieuws: "In 2011, we unleashed BAC Mono on the world. And now in 2019, we're ready to take it to the next level...  Strap yourselves in once again - something big is coming. See you at the Goodwood Festival of Speed 2019", luidt de weinig verklappende boodschap. Op 4 juli lanceert BAC zijn nieuws op het Goodwood Festival of Speed, en om in de stemming te komen heeft het bedrijf een teaser de wereld ingestuurd. Zou het de hybride hypercar-killer zijn, waar we eerder over schreven?

Volgens Neill Briggs, een van de oprichters van BAC, mogen we grootse daden verwachten van de  nieuwe racer: “It’s been an incredible and truly humbling journey since we launched Mono back in 2011, and now it’s time to turn the dials up a notch. We did our first prototype testing at the Shelsley Walsh hillclimb and blew our class away – a good sign of things to come. See you at the Goodwood Festival of Speed; let the countdown begin.” Het model werd overigens al in 2016 aangekondigd.