VIDEO. Bloedirritant fietsmannetje shamet file-ontwijkers

Op de snelweg in de file 100 meter voor de afslag die je moet hebben een stukje vluchtstrook pakken, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Maar afsnijden kan ook in de stad, hoewel je daar het risico loopt deze sneuneus te treffen.

Er zijn van die mensen die er dol op zijn om politieagentje te spelen, ook al zijn ze het overduidelijk niet. Zoals deze geep. Heeft de hele dag niks beters te doen dan met zijn fietsje op een hoekje staan te loeren tot er misschien een auto iets verkeerds doet, om vervolgens met een stijfje voor de auto te springen en te zeggen 'haha, ik heb je, schavuit!'.

De mensen in de XC90 (die en passant ook nog even geshamed wordt, want 'wat moet je moet je dikke 4x4 in de stad??'. Alsof mensen dat zelf niet mogen bepalen.) zijn doktoren/artsen, die ongetwijfeld onderweg zijn om nuttig werk te verrichten. Ze moeten rechtsaf, en doen even iets stouts door de file die voor rechtdoor staat al spookrijdend te ontwijken. Niet chic, maar er komt niets aan, en bovendien maken ze zo direct een plekje vrij voor de mensen achter ze. 

De scène die vervolgens geschopt wordt is niet zo handig, maar ja, je zal maar zo'n self-righteous aspirant-agentje voor je hebben staan, die meteen blèrt dat hij de politie informeert en alles op YT zet. Gast, ga wat nuttigs doen, en laat dit soort dingen aan de echte politie over. Punt. Kudos voor de taxichauffeur die achterop rijdt, en we gokken dat die ene extra patiënt die hierdoor op deze dag niet geholpen is erg blij is met 'CyclingMikey'.