Chaud! Alpine lanceert A110S

Hoe maak je een lichtvoetige achterwielaangedreven tweezitter nóg leuker? Vraag het Mazda, en je hoort 'meer minimalisme', voor Renault is het antwoord in dit geval 'meer power'. Maak kennis met de Alpine A110S.

Met de terugkeer van het Alpine-merk is Renault niet over een nacht ijs gegaan. De reïncarnatie van de A110 wordt alom geloofd: compact, krachtig, achterwielaangedreven, geen poespas. Wij wagen het inderdaad te betwijfelen of de 252 pk en 320 Nm uit de 1.8 viercilinder turbo te weinig is voor de doorsnee gebruiker, maar meer is altijd leuker, dus lanceert Alpine nu de A110S. Bij de 'S' is het vermogen omhoog gedraaid naar 292 pk, het maximumkoppel blijft met 320 Nm hetzelfde.

Met 1.114 kg blijft de A110S nog steeds trouw aan de lichgtgewicht-formule, klanten die echt de laatste kilo's willen schrapen kunnen kiezen voor een koolstofvezel dak. Scheelt 1,9 kg, en een bom centen, want het is natuurlijk een optie. 

Uiterlijk onderscheidt de A110S zich van zijn Légende- en Pure-broertjes door vlag-decals, Alpine-letters, oranje remklauwen, en specifieke GT Race-wielen. Optioneel kan de A110S in een matgrijze lak worden uitgevoerd, iets dat bij de andere modellen niet mogelijk is. Ook is de rijhoogte verlaagd. 0-100 km/u gaat in 4,4s, en de topsnelheid ligt op 260 km/u. Dat is leuk, maar de Alpine gedijt uiteraard beter in bochten dan op lange rechte stukken.

De eerste exemplaren komen voor het eind van dit jaar naar klanten, Nederlandse prijzen volgen. Internationaal kost de A110S vanaf €66.500.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc6d4aa19ad6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });