Audi SQ8: eindelijk weer een V8 uit Ingolstadt

We begonnen ons op de redactie een beetje zorgen te maken: als enige premium-aanbieder had Audi geen enkele V8 meer in het assortiment. Groter dan een V6 werd het niet. Dit gemis wordt nu gecompenseerd met de SQ8 TDI.

Wie een Audi-achtcilinder wilde, moest zich anno 2019 wenden tot de occasionmarkt. De S6 en S7 hebben een V6 diesel gekregen, en de A7, A8 en Q7 had in topspecificatie ook een V6 onder de kap. Natuurlijk, de RS6 is nog in aantocht, maar dat duurt nog even. De Duitsers presenteren nu echter een nieuwe topversie van de luxueuze Q8, die de vermaarde 4.0 V8 TDI onder de kap krijgt. Dit blok kreeg in de Touareg een tweede leven, en vindt nu ook zijn weg naar Audi's 'Coupe'-SUV.

De cijfers zijn bekend, maar daarom niet minder indrukwekkend: 435 pk en 900 Nm. Daarmee accelereert de SQ8 TDI in 4,8 seconden van 0-100 km/u en klokt hij een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Verder heeft de SUV actieve elektromechanische rolstabilisatie en vierwielbesturing. De standaard 21 inch wielen worden uiteraard alle vier aangedreven via quattro, is dit u te schraal, dan biedt Audi ook 22 inch wielkastvullers aan.

Naast het uiterlijke vertoon en de sonore V8 dieselbrom zien we een tweetal primeurs verschijnen, in de vorm van Alexa en Audi Traffic Light Information. Dit is een vinding waar al jaren mee geëxperimenteerd wordt, en die bestaat uit de koppeling tussen de Audi zelf en de verkeerslichten. Hiermee zie je op je dashboard hoe lang een licht nog op rood of groen blijft staan, waarna je je rijstijl er op aan kunt passen. De feature wordt de komende jaren over verschillende steden uitgerold.

Zo kwistig als Audi is met de peekaas en koppels, zo zuinig zijn ze met de foto's. We hebben helaas maar een enkele plaat meegestuurd gekregen, maar u moet het er maar mee doen. De Audi SQ8 TDI wordt eind deze zomer leverbaar in Nederland.