BMW M5 Competition drift rondjes om snelle politie-Audi's

De Nederlandse politie komt met hun nieuwe Audi A6 3.0 TDI's weinig tekort, maar je hebt bazen en bovenbazen. Hun collega's aan de andere kant van de aardbol hebben een BMW M5 Competition in actieve dienst genomen.

In een tijd van powersedans en -stations is het geen overbodige luxe dat de kit ook wat zwaarder materieel krijgt, zeker wanneer de criminaliteit hardere vormen aanneemt. De A6 TDI's van de Nederlandse hermand kunnen met 272 standaard-pk's aardig hun mannetje (m/v) staan tegen het grofste geschut dat plofkrakers tegen ze aan gooien, zo lang er maar niet kilometerslang alleen rechtdoor wordt gereden. En de bandjes niet te warm worden, natuurlijk.

Of ze in Australië ook plofkrakers hebben is nog maar de vraag, maar als dit wle het geval is, dan hebben de boeven dikke pech wanneer deze 620 pk BMW M5 Competition in de buurt is. De politie van de deelstaat Victoria - die miljoenenstad Melbourne huisvest, alsook de brouwerij van het niet-te-zuipen Victoria Bitter, maar dat terzijde - nam de auto in actieve dienst. Het is dus geen auto die puur voor showdoeleinden is bestickerd, zoals vaak het geval is in Australië.

Hoe zo'n apparaat te rechtvaardigen is? De plieisie heeft hem niet betaald, maar krijgt hem van BMW Australië. Wellicht als bedankje dat het korps een vloot aan kneiterdure 530d's in gebruik heeft genomen, een aanschaf waartegen ook al behoorlijk wat verzet ontstond in de gemeenschap.

De enige 'maar' aan het verhaal? Het is niet echt een cadeautje, maar meer een bruikleen: na 12 maanden moet de auto weer terug naar BMW, dat hem dan als jonge occasion kan doorverkopen. We hopen dat er in die twaalf maanden zeer professionele agenten op worden gezet, want wij zouden zelf meermalen per dag een cheeky tussensprintje doen. En dat zou natuurlijk een slecht signaal afgeven, maar V8's moet je horen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df4bc695ada3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });