Troepmerk Rich Energy verandert van naam, CEO Storey vertrekt

Er valt de laatste weken bij Haas F1 weinig te lachen, hoewel de wereld vooral óm de kolderieke toestanden rond hun hoofdsponsor Rich Energy kan lachen. Of facepalmen. Sinds gisteren heeft Rich een nieuwe naam, en een nieuwe baas.

Temidden van al het rumoer rond Rich Energy werd gisteravond een tweet vanaf het officiële kanaal verzonden, met de volgende tekst:

William Storey founder of @rich_energy has sold his majority stake in the legal entity of Rich Energy Ltd to a third party. This was in disgust at conduct of duplicitous minority stakeholders. In the words of @Schwarzenegger he'll be back!#richenergy #F1 #nobull #williamstorey

Of de foto van Storey met Bernie Ecclestone ook betekent dat de oude F1-baas de toko heeft overgenomen, wagen we te betwijfelen. Waarschijnlijk heeft William 'name drop' Storey (HIER te zien in zijn jonge jaren) gewoon een willekeurige foto uit zijn archief getrokken.

Bij een nieuwe eigenaar hoort ook een nieuwe naam: Rich Energy gaat kennelijk voortaan door het leven als 'Lightning Volt', getuige documenten die gisteravond door Formula Money werden opgedoken. Hoe het nou moet met al die honderden miljoenen blikjes Rich Energy die al in omloop zijn, weten we nie...oh wacht, er circuleren waarschijnlijk slechts een paar traytjes van het premium energiedrankje.

De nieuwe trotse meerderheidseigenaar van het smeulende treinwrak heet Matthew Kell, hij heeft 'direct of indirect' 75% van alle aandelen in handen. Of Kell - van wie we nooit hebben gehoord en over wie we ook weinig kunnen vinden - een sokpop is van Storey of een echte onafhankelijke ondernemer, moet de tijd uitwijzen. Ook is nog onduidelijk wat de laatste wijziging betekent voor Haas F1 of de uitspraak van de rechter tegen Rich Energy, in de zaak die Whyte Bikes had aangespannen.