Hier, de minst verstandige viercilinder Mercedes-stationwagen ooit

Het is een stationwagen, maar dan wel met aflopende daklijn, dus vrij onpraktisch. Het is een viercilinder, dus in de basis vrij zuinig. Alleen heeft deze 421 pk, dus veeg dat zuinigheidsargument maar van tafel. Hallo, CLA 45 Shooting Brake!

Vorige week onthulde Mercedes-AMG zijn nieuwe generatie '45'-modellen. De A 45 en CLA 45 hebben beide 387 pk, en 421 paarden als u voor de variant met het 'S'-label kiest. De Duitsers waren echter nog een modelletje 'vergeten', de Shooting Brake. Hier is 'ie!

Een van onze absoluut favoriete Benzen van de afgelopen tien jaar was wel de CLS 63 AMG Shooting Brake. Een wulps gevormde powerstation met een hele sterke 5,5 liter V8 biturbo voorin. Helaas maakt Mercedes de nieuwe CLS niet meer in deze carrosserievorm, maar de CLA wél. En ondanks de helft aan cilinders ten opzichte van zijn grote spirituele voorganger staat deze CLA meer dan zijn mannetje. Maar over die specs hebben we u al tot in den treure bijgepraat. Laten we dus snel doorgaan met het beeldmateriaal. Heel praktisch is de CLA 45 niet, maar het moet een absoluut festijn zijn om hem even uit te laten - al dan niet met hond in de kofferruimte. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5de9ad1bd7a0a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });