Jongen (8) ""leent"" VW Golf van moeder voor Autobahn-ritje

Jong geleerd is oud gedaan. Een Duits knulletje van 8 heeft gisteravond de Golf van zijn moeder meegenomen, voor een stukje over de Autobahn. De politie trof hem 8 kilometer van zijn huis langs een parkeerplaats.

Het ventje, dat kennelijk prima de pedalen kon bedienen en boven het stuur uitkomen, was kort na middernacht met een vaartje van 140 per uur over de A44 bij Soest (ten oosten van Dortmund) gaan rijden. Onderweg voelde hij zich toch niet zo senang met het voertuig, waarop hij hem op een Raststätte (deze) neerzette, compleet met brandende alarmlichten en waarschuwingsdriehoek erachter. Zonder schade. Wij vinden het knap: nog geen haar op de zak, maar wel een auto zonder problemen van A naar B rijden.

Zijn verklaring, volgens Duitse media: hij had wel vaker op de kermis met een go-kart en autoscooter gereden, en wilde nu wel eens een ritje in een echte auto maken. Hij werd door de politie aangetroffen, die naar hem op zoek was gegaan na een melding van zijn moeder. Wellicht hielp het hem dat de Golf met DSG of automaat was uitgerust, zelf schakelen was dus niet nodig. Er wordt gefluisterd dat Gene Haas al met hem heeft gebeld, om te peilen of de jongen Romain Grosjean volgend jaar wil vervangen in de Formule 1. Zijn zusje is overigens meer van de motoren.