Felipe Massa: 'Toestand Michael Schumacher is complex'

Voormalig teamgenoot Felipe Massa bezocht onlangs Michael Schumacher in Gland (Zwitserland). De Braziliaan noemt de toestand van de zevenvoudig wereldkampioen complex, maar hij bidt iedere dag voor zijn herstel.

Massa Schumacher

Sinds het ski-ongeluk in 2013 heeft de wereld weinig meer vernomen van Michael Schumacher. De recordboekenaanvoerder van de Formule 1 liep hersenschade op bij een val in Méribel en werkt sindsdien aan zijn herstel. Vorig jaar doken geruchten op over stamcelbehandelingen in een universitair ziekenhuis in Parijs, maar sindsdien is het weer stil.

Voormalig teamgenoot Felipe Massa spreekt nu over zijn band met Schumacher. Het duo was een jaar teamgenoot bij Ferrari. De Braziliaan leerde daar veel van de record-Weltmeister. Massa laat weten dat hij weet hoe het met Schumi gaat, maar dat hij daarover niets kan vertellen. "Ik weet hoe het met hem gaat, ik heb de informatie. Mijn verhouding met hem was altijd goed en we waren close."

Massa zegt dat hij minder close is met Schumachers vrouw Corinna, omdat zij maar weinig naar de races kwam kijken. "Zijn toestand is niet gemakkelijk. Dit is een moeilijke fase en we moeten respect voor hem opbrengen en zeker voor de familie." Meer wil Massa dus niet zeggen, omdat ook de familie hem vraagt om niet over Schumachers toestand uit te wijden.

Felipe zegt daarom dat hij bidt voor het herstel van Michael: "Ik droom en bidt dagelijks dat hij herstelt en weer naar het circuit kan komen, zeker nu zijn zoon Mick Schumacher ook racet."