Helmut Marko: Max Verstappen heeft alweer in echte auto's getraind

Vandaag over een maand beginnen de vrije trainingen van de Grand Prix van Oostenrijk. Uiteraard is Max Verstappen daar bij, als tweevoudig winnaar van de race. De Limburger heeft daarom alweer in echte auto's getraind volgens Red Bull-strateeg Helmut Marko.

Max Verstappen
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

In een interview met Oesterreich 24 heeft Red Bulls opper-motorsportstrateeg Helmut Marko weer een aantal leuke details laten doorschemeren. Ten eerste vertelt hij dat Max Verstappen goed voorbereid is op het nieuwe seizoen. Uiteraard heeft de Nederlander veel getraind op de sim, maar dat is niet het enige. Gevraagd hoe het Max gaat zegt de Oostenrijker: "Goed. Hij heeft inmiddels ook weer op echte circuits met privé-auto's gereden. Max is goede conditie en hongerig om eindelijk weer aan de gang te gaan. Zijn e-sportwereld, waarin hij tijdens de lockdown heeft geleefd is niet het échte rijden. Hoewel hij er wel veel plezier aan beleeft."

Nou is iedereen natuurlijk benieuwd waar Max dan met welke auto's heeft gereden. Helaas laat Helmut Marko daar niets extra's over los.

Wel geeft hij Daniel Abt nog even een extra zetje richting de afgrond. De Duitser werd onlangs gesnapt toen hij valsspeelde tijdens een virtuele Formule E-race. Het zoontje van de baas van Abt Sportsline had een professionele e-racer ingehuurd om zijn plaat sin te nemen. Omdat Marko net bevestigde dat hij e-racing niet echt vindt vroeg de interviewer hem naar Abt: "Abt is een slecht voorbeeld: die was zowel in de e-sport als in de echte cockpit snel."

Nieuws
  • Red Bull Content Pool