OFFICIEEL. Geen Grand Prix in Zandvoort 2020

De inkt is droog, het is echt definitief en het is geen leuk nieuws: in 2020 komt er definitief geen terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort.

Zandvoort

Officieel was de Grand Prix van Nederland 2020 die op 3 mei zou plaatsvinden alleen nog maar uitgesteld. De mogelijkheid bestond dat later in het jaar alsnog geracet zou kunnen worden op het duinencircuit. De kans dat Max Verstappen en kornuiten dit jaar racen op de baan van Prins Bernhard is echter definitief verkeken omdat de race officieel is afgelast.

Er komt dus geen Grand Prix in september, als er weer meer mensen bij elkaar mogen komen, en er komt ook geen 'spookrace' zonder publiek. De terugkeer van de Formule 1 in Nederland is met minimaal een jaar uitgesteld. Nu maar hopen dat de makers van een vaccin en een geneesmiddel voor Covid-19 en het nieuwe coronavirus een beetje opschieten en we in 2021 wél massaal naar het vernieuwde circuit kunnen afreizen. (Lees door onder de video)

Jan Lammers: We willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland. We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten." Er is nog geen nieuwe datum voor de race in 2021 vastgesteld."

"Bewaar je ticket, geniet later"

"Alle toegewezen tickets blijven geldig voor de nog te bepalen datum. De belangstelling van tickethouders en fans voor de Dutch Grand Prix in 2021 blijft groot. Voor de mensen die er onverhoopt niet bij kunnen zijn, is er uiteraard de mogelijkheid om hun geld terug te vragen."

Nieuws
  • Red Bull Content Pool