OFFICIEEL. Grand Prix Zandvoort uitgesteld

De terugkeer van de Grand Prix van Nederland vindt definitief niet plaats op 3 mei. De race is uitgesteld in verband met het coronavirus. De FIA heeft het nieuws zojuist bekendgemaakt. Ook de Grands Prix van Spanje en Monaco worden uitgesteld.

GP van Nederland

De FIA verklaart op zijn website: "In view of the continued global spread of COVID-19 and after ongoing discussions with Formula 1 and the three promoters, it has today been confirmed that the Formula 1 Dutch Grand Prix 2020, Formula 1 Spanish Grand Prix 2020 and Formula 1 Monaco Grand Prix 2020 will be postponed."

Hoewel in Monaco nog stug werd doorgebouwd aan het tijdelijke stratencircuit, gaat ook daar de Grand Prix niet door in mei. De kans dat die race later in het jaar wordt ingehaald is niet heel groot.

De FIA, FOM en de lokale organisatoren achten het niet verantwoord om nu duizenden mensen over de wereld te laten reizen. "Due to the ongoing and fluid nature of the COVID-19 situation globally, the FIA, Formula 1 and the three promoters have taken these decisions in order to ensure the health and safety of the travelling staff, championship participants and fans, which remains our primary concern."

Het is nog niet bekend wat er met de volgende Grands Prix gaat gebeuren. Vooralsnog verwacht de FIA dat er "na mei" weer geracet kan worden. Dat kan met de ontwikkelingen rondom het virus echter anders uit gaan pakken. De organisaties houden de gang van zaken met de verspreiding van het coronavirus en de ziekte COVID-19 scherp in de gaten.

Zeven

Met het bericht dat de FIA nu naar buiten brengt komt het aantal afgelaste Grands Prix nu al op zeven. in het jaar waarin een recordaantal van tweeëntwintig races verreden zou worden is nu al bijna een derde van de races afgelast of verplaatst.

Monaco

UPDATE 19:00
De Grand Prix van Monaco is helemaal afgelast voor 2020. Voor het eerst sinds 1952 staat de GP van Monaco niet op de kalender in 2020.

In Monaco speelt overigens meer. Na de Minister van Staat (de hoogste minister van het landje) is ook Prins Albert II zelf nu getroffen door COVID-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Volgens de berichten maakt de prins het overigens goed en zijn er geen zorgen voor zijn leven.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool