4 business ideeën om optimaal van de GP in Zandvoort te profiteren 

De Grand Prix in Zandvoort is niet alleen een opwindend sportevenement, maar biedt ook talloze zakelijke mogelijkheden. Zandvoort transformeert in een bruisende hub vol bezoekers van over de hele wereld, allemaal op zoek naar een unieke ervaring. Hieronder presenteren we vier innovatieve zakelijke ideeën om optimaal te profiteren van de GP in Zandvoort, variërend van luxe autoverhuur tot thematische kijkfeestjes. Lees verder om te ontdekken hoe je deze unieke kans kunt benutten om je onderneming te laten groeien. 

4 business ideeën om optimaal van de GP in Zandvoort te profiteren

Luxe auto’s verhuren aan toeristen 

Het eerste business idee om optimaal van de GP in Zandvoort te profiteren, is door luxe auto’s aan toeristen te verhuren. Gedurende elk Formule 1 weekend, waar ter wereld het ook gehouden wordt, zullen toeristen op zoek zijn naar een mooie huurauto om mee op te komen dagen. Daarom is het slim om via plekken als The Engine Room eigenaar te worden van een bolide die je tijdens het GP weekend in Zandvoort voor een mooie prijs kunt verhuren.

Barbecues aan het strand organiseren

Een tweede briljante zakelijke mogelijkheid is het organiseren van barbecues aan het strand. Zandvoort staat bekend om zijn prachtige kustlijn, en wat is er beter dan genieten van heerlijk gegrild voedsel terwijl je uitkijkt over de zee? Je kunt een unieke draai geven aan je barbecue-evenementen door ze te thematiseren rond de GP, met aangepaste menu's en decoraties. Bovendien zou je kunnen samenwerken met lokale leveranciers en bedrijven om een onvergetelijke ervaring voor je gasten te creëren, terwijl je ook de lokale economie ondersteunt.

Een kroegentocht houden met een GP thema

Het derde idee is het organiseren van een kroegentocht met een GP-thema. Met de vele bars en cafés die Zandvoort te bieden heeft, is dit een perfecte manier om bezoekers van de GP een leuke avond uit te bieden. Je kunt de kroegentocht opfleuren met Formule 1-gerelateerde activiteiten of quizzen, en deelnemers aanmoedigen om in themakleding te komen. Deze kroegentocht kan ook de lokale horeca ten goede komen door extra klanten naar hun etablissementen te brengen, waardoor je sterke contacten op zal bouwen in deze regio.

Kijkfeestjes houden

Het laatste, maar zeker niet het minste idee, is het organiseren van kijkfeestjes. Met de opkomst van grote schermen en projectoren, kan men gewoon in de achtertuin of in een park een geweldige sfeer creëren om naar de race van Max Verstappen te kijken. Dit kan worden uitgebreid met eten, drinken en eventueel wat entertainment tijdens de pauzes. Zorg ervoor dat je een vergunning hebt om dit te doen, en dat je rekening houdt met de lokale geluidsvoorschriften. Met een beetje creativiteit en planning kunnen deze kijk feestjes een leuke en winstgevende manier zijn om het GP-weekend te vieren.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots