Formule 1 en Indycar zeggen races tot en met april af

Na de late afzegging van de GP van Australië heeft de Formule 1 nu besloten om meer races te cancellen. Ook de Grands Prix van Bahrein en Vietnam gaan niet door. In Amerika besluit ook Indycar om alles races tot en met april te cancellen.

Formule 1 Corona

Officieel zijn alle vier de nu afgezegde races verschoven. In theorie kunnen de GP's van Australië, Bahrein, Vietnam en China dus nog later dit jaar verreden worden. Dat wordt een lastige puzzel.

Het betekent ook dat de GP van Nederland op 3 mei in Zandvoort nu officieus de eerste race van het seizoen wordt. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de race moet door kunnen gaan. Bij de huidige stand van zaken is dat zo, maar de ontwikkeling van het coronavirus is nog steeds wispelturig en moeilijk te voorspellen.

Zandvoort

Op de site van Formule 1 zelf is echter het volgende te lezen: "As a result, Formula 1 and the FIA expect to begin the Championship in Europe at the end of May but given the sharp increase in COVID-19 cases in Europe in recent days, this will be regularly reviewed."

Dan begint het seizoen pas met de Grand Prix van Monaco, of nog later in Bakoe.

Indycar

Het Indycardebuut van Nederlander Rinus van Kalmthout moet ook worden uitgesteld. Indycar heeft besloten de races van St. Petersburg, Barber Motorsports Park, Long Beach en Circuit of The Americas te annuleren. In tegenstelling tot de Formule 1 lijkt het erop dat de Indycar races helemaal niet verreden worden.