RTL 7 zendt 'Le Mans' live uit

Door de coronacrisis gaat de vierentwintig uur van Le Mans dit weekend niet echt door. In plaats daarvan vindt de race virtueel plaats in simulators met internetverbinding. RTL 7 zendt de race, met onder anderen Max Verstappen, live uit.

Virtual Le mans

Het lijkt ons een primeur voor de Nederlandse televisie dit weekend bij RTL 7. De zender heeft besloten om enkele uren van de de virtuele 24 uur van Le Mans live uit te zenden.

Max Verstappen 'start' dit weekend in de virtuele 24 uur van Le Mans. Vorig jaar reed hij de race ook al (twee keer) op zijn simulator, maar dit jaar is de organisatie echt in handen van de ACO (die het origineel ook organiseert). Aangezien de uitputtingsrace vanwege het coronavirus naar het najaar is verplaatst en iedereen thuis is, rijden de coureurs vanuit hun eigen simulatoren.

Max Verstappen rijdt met zijn team Redline met Lando Norris, Atze Kerkhof en Greger Huttu. Ze hebben een LMP2 Oreca 07, de auto waarmee Racing Team Nederland van Frits van Eerd in het echt rijdt.

RTL 7

De virtuele 24 uur van Le Mans is in zijn geheel live te zien via de livestream op RTLGP.nl. Daarnaast zal een groot deel van de race ook live te volgen zijn via RTL 7 met commentaar van Allard Kalff. Op zaterdag vanaf 14.30 uur tot 18.00 uur is op RTL 7 het eerste deel van de race te zien, waarna er ook 's nachts en in de ochtend nog uitgebreide updates volgen op de zender. Vervolgens wordt vanaf zondag 12.00 uur tot de finish om 15.00 uur ook het laatste deel van de race uitgezonden op RTL 7.

Hier is de volledige lijst met inschrijvingen (waaronder naast Max Verstappen nog zestien andere Nederlanders) te vinden.