Max Verstappen rijdt vierentwintig uur van Le Mans 2020

De echte Vierentwintig Uren van Le Mans is verplaatst naar september dit jaar, maar op de originele datum wordt de legendarische race virtueel verreden. Net als vorig jaar komt Max Verstappen aan de start van de virtuele vierentwintig met zijn team Redline.

Max Verstappen

Max Verstappen heeft al laten doorschemeren dat hij wel oren had naar een deelname aan de vierentwintig uur van Le Mans in een team met vader Jos Verstappen. Nu de samenwerking Aston Martin en Red Bull Racing in 2021 wordt beëindigd en de hypercar Valkyrie toch niet naar le Mans gaat, is de kans daarop en stuk kleiner geworden.

Virtueel kan het nog steeds, want op de 13 en 14 juni vindt de 24 uur van Le Mans virtueel plaats. Max Verstappens team Redline doet mee in een Oreca 07. Hij rijdt dus in de LMP2-klasse en in dezelfde wagen als Racing Team Nederland van Frits van Eerd, Nyck de Vries en Giedo van der Garde.

Naast Verstappen rijden Lando Norris, Atze Kerkhof en Greger Huttu mee. Zoals oorspronkelijk gepland start de virtuele vierentwintig om 15 uur 's middags op 13 juni.

Autosport
  • Red Bull Content Pool