Geen simracen meer voor Verstappen in raceweekenden

Max Verstappen zal niet langer meer tot diep in de nacht simracen als hij ook een Grand Prix moet rijden. Het team en Verstappen zijn samen tot de conclusie gekomen dat dat toch beter is.

Max Verstappen

Laat het maar aan Helmut Marko over om verwarring te veroorzaken. Nog geen dag nadat de speciale adviseur van Red Bull het “complete onzin” noemde dat Max Verstappen’s gedrag beïnvloed werd door zijn simracen, komt Marko daar alweer op terug.

In een column voor Speedweek blikt Marko terug op het raceweekend in Hongarije, waarin Verstappen het moest doen met een vijfde plek. Het gedrag van Verstappen viel ook op: de Nederlander was duidelijk een stuk vocaler over de boordradio dan normaal. Zijn gesprekken met zijn team waren veel minder ontspannen en vriendschappelijk dan we van hem gewend zijn. Verschillende analisten speculeerden al dat dat misschien kwam doordat Verstappen tot drie uur ‘s nachts nog bezig was met de virtuele 24 uur van Spa-Francorchamps.

In zijn column vertelt Marko dat Verstappen en het team “afgesproken hebben dat hij niet meer zo laat nog met simraces bezig zal zijn. Max was nogal geprikkeld dit weekend en natuurlijk duurt het dan niet lang voordat er kritiek komt. Het is ook niet gek, aangezien hij de halve nacht nog aan het simracen was. Ik moet wel zeggen: in Imola ging hij ook niet voor drie uur naar bed en toen won hij de Grand Prix. Max heeft gewoon een ander slaapritme en hij heeft zijn zeven uur wel gehad. Maar zijn late simrace in Hongarije kwam doordat een andere coureur van zijn team uitviel.”

Je kan je afvragen hoeveel verschil het nou echt maakte. Zoals Marko zelf al aangeeft: in Imola pakte Verstappen het op dezelfde manier aan en toen won hij. Afgelopen weekend was de Red Bull nooit de snelste auto, niet in de kwalificatie en niet in de trainingen. Door de grote inhaalslag van Mercedes en McLaren moet Red Bull nu alle zeilen bijzetten.

Toch ging het in het commentaar niet over de prestaties op de baan, maar vooral over het gedrag van Verstappen en of dat wel of niet door zijn simracen kwam. Waarschijnlijk heeft het team besloten dat het zich op dit moment geen kritiek kan veroorloven als het aankomt op het gedrag van de coureur.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press