Max Verstappen: 'Helemaal geen garantie in Oostenrijk'

Max Verstappen won de afgelopen twee edities van de Grand Prix van Oostenrijk, maar dat geeft geen garantie voor de toekomst volgens de Nederlander. De aankomende twee weekends is de Formule 1 op de Red Bull Ring voor de GP van Oostenrijk en aansluiten de GP van Stiermarken.

Max Verstappen
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Max Verstappen vertelde in de persconferentie dat hij de afgelopen maanden helemaal niet in de de officiële simulator van Red Bull Racing heeft gereden. Door het coronavirus waren de regels telkens zodanig anders dat Verstappen ervoor koos om in zijn woonplaats Monaco te blijven. Aanvankelijk was heel Monaco echter in lockdown, waardoor het volgens Max onmogelijk was om het prinsdom te verlaten. Daarna veranderden de regels wel, maar juist het Verenigd Koninkrijk besloot een quarantaine van twee weken in te voeren voor bezoekers die van buiten het eiland kwamen.

Max Verstappen besloot om dan maar thuis te blijven: "Ik kies er dan liever voor om thuis te blijven en die twee weken nuttig te besteden, een beetje meer trainen en dan hierheen [Oostenrijk, red] te reizen vanuit mijn eigen huis. Anders had ik nu alweer twee weken uit een koffer geleefd."

Motorsport, dat als een van de weinige nieuwsmedia wél in Oostenrijk welkom is, vroeg Max of hij niet baalde dat hij de filmdag van vorige week donderdag gemist heeft. Max: "Ik denk dat het niet zo'n groot verschil maakt. Het is natuurlijk fijn om even te rijden, maar voor mij was vijftig kilometer rijden in de F1-wagen geen quarantaine van twee weken waard."

Garantie

In zijn vooruitblik op de race van zondag zegt Max Verstappen dat hij geen garanties kan geven voor het resultaat. Dat hij de afgelopen twee races op de Red Bull Ring won, maakt hem niet meteen de favoriet voor de overwinning van aanstaande zondag (of de week erna, als er weer op dezelfde baan gereden wordt): "Wat er hier de laatste jaren is gebeurd, is geweldig. Echter wil dat niet zeggen dat ik hierheen kom met de gedachte wel even te zullen winnen. Elk jaar is anders, er zijn geen garanties."

Max gaat er ook nog even op in dat nog steeds niet duidelijk is hoe lang het seizoen dit jaar nou echt gaat worden. Er zijn voorlopig nog maar acht races bevestigd: "Maar wat betreft mijn aanpak verandert dat niets voor mij. Of het nu acht of vijftien of 22 races zijn, je wil sowieso nooit uitvallen. Als je een fout maakt, is dat kostbaar. Je wil het best mogelijke resultaat behalen zonder onnodig risico's te nemen."

Vandaag begint het eerste echte raceweekend van 2020 met de vrije trainingen. Om 11:00 vanmorgen is de eerste sessie, gevolgd door een tweede om 15:00. Het volledige tijdschema is hier te vinden.

Misschien ook voor jou:
Max Verstappen wint eerste twee Grands Prix van 2020
Autosport
  • Red Bull Content Pool