Max Verstappen rijdt vandaag toch geen Formule 1-test

Vandaag test Red Bull Racing de 'nieuwe' auto voor de (her)start van het Formule 1-seizoen in Oostenrijk. Max Verstappen is er helaas niet bij in Silverstone. Het Verenigd Koninkrijk eist dat bezoekers twee weken in quarantaine gaan.

Christian Horner
  • Max Verstappen Max Verstappen
  • Red Bull Racing Red Bull Racing

Als Max Verstappen vandaag in Silverstone in de RB16 had willen stappen, had hij twee weken geleden al in Engeland moeten zijn. Daar had Max dan in quarantaine moeten gaan om aan te tonen dat hij het coronavirus niet bij zich draagt. Dat was zonde van de tijd geweest en daarom besloot het team, in overleg met Verstappen, om zonder hem de filmdag met de RB16 te doen.

Hoewel de reisrestricties in veel landen worden verlicht, heeft Groot-Brittannië nog steeds een quarantaine van veertien dagen verplicht voor alle reizigers die het land in willen. Er wordt wel overlegd om topsporters uit te zonderen van de regels, maar voorlopig is dat nog niet het geval. Overigens zal het coronafeestje van Novak Djokovic ook niet helpen bij het maken van de uitzondering voor topsporters. De tenniskampioen had een toernooi in Kroatië gehouden, en daarna een discofeestje. Uiteindelijk bleken veel van de gasten daar aanwezig nu besmet te zijn met covid-19. Lekker handig.

Enfin, terug naar de Formule 1. Max Verstappen is volgende week vrijdag in Oostenrijk een van de weinige coureurs die na de tests in februari niet meer in een Formule 1-wagen heeft gereden. Mercedes testte vorige week al een auto uit 2018 in Silverstone en Renault kon zelfs daadwerkelijk in Spielberg de baan op. Vandaag rijdt alleen Alex Albon in de wagen van Red Bull Racing.

Op vrijdag 3 juli start het seizoen eindelijk met de eerste vrije trainingen in Oostenrijk. De GP van Oostenrijk wordt op zondag 5 juli verreden. De week erna rijdt het circus op hetzelfde circuit, de Red Bull Ring, maar de GP heet voor de gelegenheid de GP van Steiermark, naar de bondsstaat waar het circuit gelegen is.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool