Max Verstappen: 'Start seizoen is kans op overwinning'

De RB16 van Red Bull Racing staat te popelen om eindelijk te mogen gaan racen. Net als zijn bestuurder Max Verstappen overigens. De Nederlander kijkt uit naar de seizoensstart op 5 juli in Oostenrijk. De afgelopen twee jaar won Verstappen de race op de Red Bull Ring en aangezien de auto dit jaar goed voelt, verwacht Max veel van de openingsrace.

Max Verstappen
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Niet alleen Helmut Marko kwam gisteren aan het woord in Sport am Sonntag op de Oostenrijkse publieke omroep ORF. Ook Max Verstappen mocht via een inbelverbinding het woord tot de Oostenrijkers richten. "Ik houd van dat circuit. Het is ons thuiscircuit en dat motiveert natuurlijk enorm."

Dan is het natuurlijk mooi meegenomen dat er waarschijnlijk twee keer achter elkaar op het hooggelegen circuit gereden wordt in 2020. Sinds twee jaar lopen de auto's van Red Bull Racing goed op de Oostenrijkse baan en dat merkt Max Verstappen ook op: "We hebben het daar als team vaak goed gedaan. Qua strategie, maar onze auto's gingen daar ook vaak goed. En ja, als dat totaalplaatje klopt dan kun je zo'n wedstrijd winnen."

De overwinning vorig jaar in Oostenrijk was de eerste die het team behaalde met de power-units van Honda achterin. Dit jaar is de motor verbeterd en in Barcelona bij de wintertests deed de motor het al goed in combinatie met het chassis van Red Bull Racing. "Bij de wintertests in Barcelona was de auto erg goed, alles functioneerde prima. Het blijft natuurlijk afwachten, maar binnen het team is iedereen zeer gemotiveerd. Ze willen voor het kampioenschap gaan en ik ook. Ik vertrouw erop dat we samen met Honda een sterk pakket hebben," aldus Verstappen. Dat betekent toch wel dat we erop mogen rekenen dat we Max in een van de twee Oostenrijkse Grands Prix vooraan mogen zien.

Autosport
  • Red Bull Content Pool