Red Bull: 'Toeschouwers bij F1 in Oostenrijk mogelijk'

Als alles goed loopt, begint het Formule 1-seizoen van 2020 op 5 juli eindelijk met de GP van Oosterijk. Eigenlijk zou er geen publiek worden toegelaten, maar Red Bull opperstrateeg Helmut Marko houdt een slag om de arm en denkt dat er toch mensen kunnen komen kijken.

Spielberg

Races zonder toeschouwers zijn eigenlijk een soort sfeerloze happenings, dus iedereen hoopt op publiek. Voornamelijk de toeschouwers zelf hebben zin om een F1-race te gaan kijken en dat maakt het ook leuker voor degenen die op TV naar het schouwspel kijken.

Als de Grand Prix van Oostenrijk op 5 juli door mag gaan zou dat in eerste instantie een "spookrace" worden. Met andere woorden een Grand Prix zonder toeschouwers. Lege tribunes, alleen het personeel van de teams langs de baan en nog een paar journalisten om ervoor te zorgen dat alles goed in beeld wordt gebracht.

Red Bull opperstrateeg Helmut Marko doet echter weer eens een opvallende uitspraak. Gisteravond zei hij in de Oostenrijks variant van Studio Sport op de ORF dat hij het heel goed mogelijk acht dat er toeschouwers kunnen worden toegelaten bij de openingsrace. Marko: "We hopen op een spoedig antwoord van het Ministerie van Volksgezondheid op het afgelopen donderdag ingestuurde concept voor de race. Ofschoon dat concept een spookrace betreft, denk ik dat het bij een goede verdere ontwikkeling van de totale coronavirussituatie in de komende weken voor mogelijk dat er een beperkt aantal toeschouwers kan komen kijken."

Bij de organisatie in Oostenrijk is het handig dat het circuit in handen is van Red Bull en dat er vlak naast de baan een vliegveld ligt. De hele club kan dus met vliegtuigen binnen komen, naar het circuit gaan en met niemand in contact komen. Als alles goed gaat en de Oostenrijkse overheid gaat akkoord met de plannen, kan het seizoen in ieder geval op 5 juli beginnen. Wie de eventuele gelukkige toeschouwers dan zijn, dat weet niemand. Maar de kans is groot dat de paar tickets voor de race dan voor astronomische bedragen van de hand gaan.

Autosport
  • Red Bull Content Pool