Max Verstappen krijgt verbeterde Red Bull in Oostenrijk

Red Bull is vol vertrouwen voor de Grand Prix van Oostenrijk en Steiermark. Max Verstappen won de afgelopen twee races op de Red Bull Ring en Ferrari, dat vorig jaar gevaarlijk was, kwam niet dichtbij. Daarnaast heeft Red Bull nu al verbeteringen aan de auto.

Max Verstappen
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Mercedes was erg snel tijdens de tests in Barcelona. Vooral in de laatste sector van het circuit viel dat op, daar was doorgaans juist de wagen van Red Bull sneller. Voor dit jaar betekent dat ook dat Red Bull Racing zijn vizier voornamelijk op de zilverpijlen heeft gericht. Helmut Marko zegt in een interview met het Duitse RTL dat hij ervan uitgaat dat ze de Ferrari's al voorbij zijn, maar dat Mercedes nu de grote tegenstander is.

Om te voorkomen dat ze Lewis Hamilton en Valtteri Bottas meteen wegrijden bij de Red Bulls van Max Verstappen en Alex Albon komt het team meteen al met verbeteringen in Oostenrijk. Omdat er nog helemaal niet gereden is, weet Red Bull nog niet wat de verhouding tussen de teams is. Desondanks dus de verbeteringen aan de wagens. Volgens Marko zijn de updates helemaal niet getest, en worden er twee stappen overgeslagen.

Daarnaast wijst hij erop dat de Honda-motor zich uitstekend gedraagt op grote hoogte en in grote hitte. Die twee factoren kunnen Verstappen helpen om te winnen. De hoogte is gegarandeerd en de hitte is regelmatig aanwezig in juli.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool