Oostenrijk: 'Toeschouwers bij F1 Grand Prix best mogelijk'

Terwijl de ballon rondom de GP van Groot-Brittannië leegloopt, vult zich een nieuwe ballon met vreugde. In Oostenrijk gaan stemmen op om toch toeschouwers te gaan toelaten bij de Grands Prix in juli. En die stemmen zitten in de regering van het land.

GP van Oostenrijk
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Vandaag is de belofte dat er misschien toeschouwers naar de Grand Prix van Oostenrijk mogen niet afkomstig van boude uitsprakendoener Helmut Marko. Nein, het is Vice-Kanselier Werner Kogler die het best voor mogelijk houdt dat er meer mensen dan alleen de teams bij de Grand Prix in Spielberg mogen zijn.

Vanaf 1 juni mogen in Oostenrijk weer evenementen plaatsvinden met 100 bezoekers, een maand later - 1 julij dus - mogen 500 mensen komen. Vanaf 1 augustus kunnen Oostenrijkers met 1.000 man samenkomen. De twee Grands Prix van Oostenrijk worden dit jaar waarschijnlijk op 5 en 12 juli verreden en zouden dus 500 bezoekers per kunnen toelaten, ware het niet dat alleen het personeel rondom de races al tegen de tweeduizend man bezighoudt.

Vice-kanselier Werner Kogler, die uit de regio van het circuit komt, antwoordt op de vraag of er publiek op de race af mag komen: "Ik vermoed dat het mogelijk is." Hij voegt er echter aan toe: "De precieze details moeten met het ministerie van Volksgezondheid worden uitgewerkt, net als dat met alle sporten gedaan wordt."

Het heeft er dus schijn van dat er toch kaartjes voor tenminste één (twee) Grand Prix in de handel gaan komen. Hoeveel dat er zijn is natuurlijk nog niet duidelijk. Helmut Marko heeft met zijn roze bril waarschijnlijk de publieke opinie willen beïnvloeden, want races zonder publiek zijn maar saai. Tot nu toe heeft het gewerkt. Voor de opperstrateeg van Red Bull heeft dat overigens nog een ander handig bij-effect: hij bezit vier hotels in Graz, dat in de buurt van het circuit ligt.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool