Rolls-Royce Wraith Kryptos is verborgen geheim

Hoewel elke Rolls-Royce op zich al een limited edition is, maakt het Britse merk graag nog wat specialere edities. Neem de Rolls-Royce Wraith Kryptos, die kunstwerken bevat van een ontwerper die nogal van geheimschrijven en cryptografie houdt. Oeh, cryptisch.

Wraith

Om nog wat specialer voor de dag te komen maakt Rolls-Royce regelmatig speciale exemplaren van de Rolls-Royce Collection Cars. Het zijn series van de Bespoke-afdeling voor kopers die zelf niet genoeg fantasie hebben om leuke opdrachten te verzinnen die graag kunstenaars steunen terwijl ze een auto kopen.

De nieuwste serie betreft het coupé-model Wraith. Designer Katrin Lehmann, die op de Bespoke-afdeling van RR werkt, legt uit: "The name Kryptos is derived from Ancient Greek, referring to something unseen, hidden and coded, mythical even. Ciphers can be traced through millennia, capturing the imagination of some of the world’s most brilliant minds. As a designer, I’ve always been fascinated by the notion that you can communicate messages that are understood by only an elite few, using symbols, pictograms, and ciphers. Finding the key becomes integral to appreciating the full meaning of an item that can otherwise be viewed simply as a work of art."

Met die informatie in uw achterhoofd kunt u in de vijftig exemplaren die Rolls van de speciale Kryptos Wraith gaat maken op zoek naar een geheime code. Een speurtocht door uw eigen auto! Voor degene die van niets weet is het gewoon een figuurtje op de auto, maar voor eigenaar, of degene die de sleutel tot de oplossing in handen heeft is het het begin van een leuke trip door de auto.

Volgens Rolls-Royce zijn er maar twee mensen in de fabriek die weten wat de oplossing van het raadsel is.