The Palmen Collection megabarnfind is nu volledig te bekijken (230 auto's)

De indrukwekkende verzameling van Ad Palmen uit Dordrecht staat nu eindelijk in detail online. Op de site van Classic Car Auctions kun je naar hartelust door de 236 unieke kavels scrollen.

Palmen Collection megabarnfind is nu volledig te bekijken

Een slaperig industrieterrein bij Dordrecht werd onlangs wereldnieuws door de ontdekking van de Palmen Collection. In twee loodsen en een oude kerk had autohandelaar Ad Palmen maar liefst 230 klassieke bolides verstopt. Gedurende veertig jaar bouwde de beste man zijn collectie op en deed hij zijn uiterste best om alles gangbaar te houden. Vanwege zijn teruglopende gezondheid werd hij echter noodgedwongen opgenomen in een verzorgingstehuis, waarna zijn verzameling te koop kwam.

1959 Imperial Crown Southampton Coupe

Drie delen

Klassiekerspecialist Nico Aaldering wist met zijn bedrijf The Gallery de collectie te bemachtigen, en begon met de voorbereidingen van een flinke veiling.

Twee dagen na de bekendmaking van de veiling verscheen er een lijstje met al het lekkers uit de verzameling, maar specifieke kavels voor elke wagen bleven uit. Recent kwam daar echter verandering in. Veilinghuis Classic Car Auctions heeft de collectie in drie delen online gezet. Elk deel telt bijna 80 kavels.

Een minuscule greep uit de collectie

Voor elk wat wils

Naast de zeer diverse selectie van 230 auto's zijn er nog twaalf motorfietsen en brommers en verschillende industriele hebbedingetjes te bewonderen. Met een paar handige buttons onderaan de pagina scroll je op je dooie gemakje door de complete verzameling heen. De bodemprijzen lopen uiteen van 100 euro voor een Puch MV brommertje ui 1977 tot 100.000 euro voor de Lancia Aurelia B24 Spyder America. Er is dus voor elk wat wils.

Achtergrond
  • Classic Car Auctions