Koop dan: de complete inboedel van de W Series

Koopjesjagers kunnen hun slaag slaan bij een bijzondere online veiling. Een Brits veilinghuis biedt namelijk letterlijk alles uit de inboedel van de failliete W Series aan, van schroevendraaier tot volledige simulator.

Koop dan: de complete inboedel van de W Series

Het is inmiddels een dik jaar geleden dat vrouwenserie W Series van het toneel verdween. Na drie seizoenen met elke keer dezelfde kampioen werd de klasse getorpedeerd door het terugtrekken van een grote geldschieter. De coureurs moesten bij de laatste paar races zelfs te voet naar het circuit met de overall en stoeltjes in de hand.

Het seizoen van 2022 werd twee races te vroeg afgebroken, maar pas in juni 2023 werd bekend dat de serie definitief ter ziele was gegaan. De Formule 1 liet er geen traantje om en verving W Series vrijwel meteen met de eigen F1 Academy.

Jamie Chadwick, de enige W Series kampioene.

W veiling

Na de officiële aankondiging van het faillissement werd het uiteraard weer angstvallig stil rond W Series. Er was simpelweg geen spoor te bekennen van de ooit als zo baanbrekend bestempelde vrouwenklasse.

Tot nu toe dan. Bij veilinghuis Wyles Hardy en Co is namelijk de complete inboedel van de serie opgedoken. En als we compleet zeggen, dan bedoelen we ook echt compleet.

Alles moet weg

Letterlijk alles wat los en vast zat in het warenhuis van de W Series is te veil aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld een bod uitbrengen op een van de twintig Tatuus F3 T-318 Formule 3-bolides, zes Alfa Romeo 1750 turbo racemotoren en alle toebehoren en reserveonderedelen om de auto's het circuit weer op te krijgen.

Daarnaast kun je een set gereedschap, alle pitbenodigdheden of een van de drie simulatoren oppikken. Heb je liever iets statisch voor de (wo)mancave? Wat dacht je van een kek pitbord of een gesigneerde overall van een van de racedames. Er zijn zelfs trofeeën bedoeld voor de teams en coureurs te koop. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of het is er.

Sla je slag

De veiling is op 17 januari van start gegaan. Er lijkt echter nog bijzonder weinig animo te zijn voor al dat moois. Liefhebbers kunnen nog tot de 31ste een bod uitbrengen. Als je nog op zoek bent naar een set leuke klapstoelen, luchtpistolen, quads, scheepscontainers of carbon ophangingsdelen, dan kun je hier je slag slaan. Waar ga jij voor?

Autosport
  • Wyles Hardy & Co