F3-titelkandidaat vervangt Bearman in F2-race

Oliver Bearman rijdt komend weekend in de Formule 1, wat betekent dat zijn plekje in F2 opgevuld moet worden. Dat zitje gaat nu naar F3-titelkandidaat Gabriele Mini.

Gabriele Mini zal Oliver Bearman vervangen in Baku

Er vindt het komende weekend een kleine stoelendans plaats in de racewereld. Kevin Magnussen mag niet in de F1-race in Baku rijden, want hij heeft te veel strafpunten verzameld. Zijn plekje bij Haas wordt, zoals eerder al aangekondigd, ingenomen door Oliver Bearman. Bearman rijdt volgend jaar sowieso al voor dat team, dus dit is een goede voorbereiding.

Maar datzelfde weekend vindt er ook een Formule 2-race plaats, waar Bearman normaal gesproken aan mee zou doen. Zijn plek bij Prema moet nu dus door iemand anders opgevuld worden. De keuze is gevallen op Alpine-junior Gabriele Mini, die vorige week nipt de titel verloor in de Formule 3.

Mini en Prema zijn oude bekenden van elkaar. Met dat team won de Mini al de Italiaanse Formule 4 en hij reed voor hen in de Formule 3 dit jaar. Zijn seizoen verliep met pieken en dalen, maar bij het ingaan van de laatste race had Mini nog een goede kans om de titel op te strijken. Door een paar goede inhaalacties en wat pech van zijn rivaal Leonardo Fornaroli leek het erop dat Mini de titel stevig in handen had, maar in de laatste bocht wist Fornaroli nog net één plekje op te klimmen, waardoor hij genoeg punten had om Mini achter zich te houden in het kampioenschap. Uiteindelijk bleek het irrelevant: Mini werd na afloop gediskwalificeerd omdat zijn bandendruk niet volgens de regels bleek te zijn.

Desondanks heeft Mini zich volgens Alpine genoeg bewezen in de Formule 3 en is de blik gericht op een promotie. “De Formule 2 is mijn voornaamste doel in 2025”, reageert Mini in een persbericht. “Het is dus goed om al wat vroege ervaring op te doen in Baku. Dit is een goede kans om kennis te maken met de nieuwe auto en een nieuw kampioenschap. Prema en ik hadden een goed seizoen samen in 2024 en we konden tot de laatste bocht vechten voor de titel.”