Scoor een goedkope Halfords-Bentley bij Domeinen

Onze favoriete overheidsdienst heeft weer eens een bijzonder pareltje in de aanbieding. Deze oranje import Conti-lijkt al een ruig leven achter de rug te hebben.

Scoor een goedkope Halfords-Bentley bij Domeinen

Eens in de zoveel tijd nemen we graag even een kijkje in de keuken van de Dienst Domeinen Roerende Zaken. De bijzondere divisie van het Ministerie van Financiën gaat immers over de inname en verkoop van allerlei voertuigen.

Naast overbodige legertrucks en aanhangers staan de hallen vol met bolides van belastingontduikers, drugsrunners en ander gespuis. En dat levert nog wel eens bijzondere advertenties op. Het onderwerp van vandaag is een netvliesverbrandende Bentley Continental GT Speed.

Tokyo Drift met pit

De Britse bruut stamt uit 2009, maar is pas sinds 2020 in ons koude kikkerlandje. Het is niet bekend of de gedurfde Veilside-bodykit voor of na de import tegen de arme Conti geplakt is. De combinatie met een set massieve 21 inch 'lichtmetaal' jetsers en de oranjebruinekleur geeft de luxe GT een bijzonder hoog Tokyo Drift-gehalte.

In tegenstelling tot de meeste McDonalds-specials kan de Bentley echter daad bij het woord voegen. Onder de kap vinden we de recent ter ziele gegane zesliter W12-motor met dubbele turbo. Het blok levert 610 pk en een dikke 750 Nm aan alle vier wielen. Dat zorgt voor een 0-100 sprint in 4,5 seconden, ondanks een fors gewicht van 2.350 kilo. De lol houdt volgens de fabrieksopgave pas op bij 326 kilometer per uur.

Zwaar leven

De inmiddels vijftien jaar oude Bentley heeft een voor dit type auto aanzienlijke kilometerstand van 164.720 kilometer. Helaas is dat hem ook zeker aan te zien. Op meerdere plekkken valt namelijk de nodige schade te ontdekken. Zo is er een hoek uit het linkerachterlicht geslagen, is er aan de achterbumper geknaagd, hebben de passagiersdeur en de sideskirt de nodige schrammen en zit de deels afgeschaafde voorbumper iets los.

Vanbinnen is er echter niets te zien van al die schoonheidsfoutjes. Het zwarte lederen interieur ziet er immers nog prima uit. Wel geeft de auto een foutmelding aan bij een van de rugleuningen. Je moet het maar voor lief nemen.

Voor een nette GT Speed met ongeveer de helft van de kilometers tel je tegenwoordig zo'n 65.000 euro neer. Het gehavende Halfords-exemplaar bij Domeinen moet je dus voor veel minder kunnen bemachtigen. Durf jij het aan?

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken