Haal een agressief gevleugelde BMW M5 bij Domeinen 

Onze favoriete overheidsdienst heeft een wel heel flamboyant uitgevoerde Bimmer in de aanbieding. Met deze F10 M5 lijk je zo het luchtruim te kunnen kiezen. 

Haal een agressief gevleugelde BMW M5 bij Domeinen 

Misdaad loont niet, maar je kunt er toch een tijdje van genieten. Voordat je tegen de lamp loopt als dealer of verduisteraar heb je immers meestal de tijd je illegaal verkregen geld in de betere dingen in het leven te steken.

Vroeg of laat ben je echter toch aan de beurt. Wanneer dat gebeurt komt je collectie opgefokte vierwielers bij de Dienst Domeinen Roerende Zaken terecht, waarna iemand anders ze (hopelijk) voor een prikkie over kan nemen. Het lijdend voorwerp is dit keer een flink vernaggelde BMW M5.

318Ti-behandeling

De witte F10 stamt uit 2012, maar is pas sinds 2018 is ons koude kikkerlandje. Sindsdien heeft de supersedan helaas dezelfde behandeling gekregen als elke E46 318Ti: een carbon(look?) motorkap, slordige M-streep, aftermarket wielen, de nodige sponsorstickers en andere uitlaatsierstukken. Of het daadwerkelijk om een volledig Akrapovic-systeem gaat durven we niet te zeggen.

Fast & Furious

De klapper van het kavel vind je terug op de achterbank van de dikke Bimmer. De vorige eigenaar vond het kennelijk een puik idee om vier grote gaten in de kofferklep te boren voor een forse Fast & Furious-stijl achtervleugel.

De advertentie van Domeinen meldt trots dat het apparaat na aankoop gewoon terug te plaatsen is. Iets zegt ons dat de vleugel op de openbare weg echter niet toegestaan is.

Show or slide

Volgens de RDW is de M5 ondanks alle cosmetische 'verbeteringen' op technisch vlak verder onaangeraakt gebleven. Dat betekent dat je de beschikking hebt over een 4,4 liter V8 met 560 pk en 680 newton meter aan koppel. Het vermogen wordt via een zeventraps robo-bak met dubbele koppeling nog ouderwets overgebracht op de achterwielen. Met slechts 110.373 kilometer op de klok is de aandrijflijn nog lekker fris.

Datzelfde lijkt niet te gelden voor de rest van de auto. De roest op de remschijven geeft aan dat de BMW al een tijdje stil staat. Bovendien is het carbon dak opvallend veel beschadigd en verweerd. Het zwart lederen interieur ziet er aan de andere kant weer vrij netjes uit.

De Bimmer zal dus nog even wat liefde nodig hebben om weer in showroomstaat te komen. Als alternatief kun je hem ook lekker zo laten en meteen het amateur-driftcircuit in gaan. Aan jou de keus.

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken