IN BEELD | Coulthard en Coronel scheuren door de straten van Assen

Het weekend van Jack's Racing Day trapte af met een show op de Vaart in Assen. David Coulthard en Tom Coronel lieten samen met anderen hun wagens volledig los.

David Coulthard in Assen tijdens de start van Jack's Racing Week

Hoewel de start van Jack's Racing Day een beetje rommelig verliep, was het resultaat er niet minder om: geweldige auto's die met bulderend kabaal door de straten van Assen scheuren. Autobahn ging op pad om wat mooie beelden te schieten van de verschillende twee- en vierwielers die Assen een uurtje lang onveilig maakten.

The man of the hour, David Coulthard, kwam in zijn gewone kloffie aan in Assen en nam meteen de tijd om even hallo te zeggen.

Het t-shirt en de spijkerbroek werden al snel ingewisseld voor een volwaardig racepak. Coulthard ging namelijk op pad met een bewerkte versie van de RB7, waarmee Vettel in 2011 kampioen werd. Bewerkt, omdat Formule 1-auto's het meestal niet zo leuk vinden als je langzaam gaat. Een gewone F1-wagen zou binnen enkele seconden voorbij zijn en dat is niet zo interessant voor een demonstratierun. Al was het zelfs met deze bewerkte versie nog bepaald niet makkelijk om hem in beeld te krijgen.

De RB7 was niet de enige Formule 1-wagen die in Assen te vinden was. Toro Rosso had ook een speciale auto aangeleverd. Bij de RB7 werd er nog geprobeerd om hem zoveel mogelijk op het origineel te laten lijken. Bij de Toro Rosso was daar geen sprake van. Uiteraard was ook deze wagen flink bewerkt, maar dan speciaal om te kunnen driften en donuts te kunnen maken.

Ergens in deze rookpluim zit nog een Toro Rosso verborgen.

Vervolgens was het de beurt aan de andere auto's. Porsche carrera's uit de Porsche Carrera Cup (je raadt het niet) kwamen in actie, net als een aantal BMW's uit de Supercar Championship.

Tom Coronel nam een getunede Nissan 350Z op pad om eens flink wat wheelspin en drifts te laten zien. De commentator zei nog: "Als je wil weten of iets kapot kan, dan moet je het aan de familie Coronel geven". En zo geschiedde. Ergens waar onze camera het niet vast kon leggen liet Coronel inderdaad de motor afslaan. Maar het gaf mooie beelden zolang het duurde.

Misschien wel de meest opvallende verschijning: de PH-PAY. Een auto die het halverwege houdt tussen een auto en een paraglider. De gyroscoop zou ervoor moeten zorgen dat hij ook langzaam af kan dalen.

Onze vrienden op twee wielen mogen uiteraard ook niet ontbreken. Met twee Ducati's gingen coureurs van het team van Ten Kate de straat op. Minder luidruchtig dan de raceauto's, maar zeker niet minder snel.

Vooruit, om het af te leren nog een keer de RB7 dan.

Als bonus: voordat het hele spektakel begon liet Red Bull de motor eerst even op gang komen. En dat maakte toch een hels kabaal! Bekijk - en vooral ook: beluister - de video hieronder.

Autoshows
  • Lauren van den Berg