BMW ziet ongekend goed jaar voor elektrische auto's

Waar de meeste merken worstelen met hun elektrische auto's, heeft BMW juist een geweldig goed jaar gehad qua elektrische auto's. 

Het logo van BMW

BMW heeft een flinke stijging in het aantal verkochte elektrische auto’s gezien. Hoewel het totaal aantal auto’s van de merken van de BMW Group dit kalenderjaar een klein beetje is gedaald (4,5 procent minder dan vorig jaar), is het aantal verkochte elektrische auto’s met maar liefst 19 procent gestegen.

Binnen de merken van de BMW Group viel het verlies van de algehele productie nog het meest mee bij BMW zelf. De daling daar zat op 2,3 procent. Rolls Royce zag een daling van 12,8 procent, Mini zag een enorme daling van maar liefst 21 procent. Maar bij de elektrische modellen gaat het dus ontzettend goed bij BMW. Mercedes en Audi kunnen in de verste verte niet tippen aan het succes van BMW.

Ondanks al dat goede nieuws, komt er wel een einde aan een van de best verkopende modellen. De BMW iX3 wordt van de markt gehaald. De productie gaat de komende tijd nog wel door, want volgens BMW zijn er nog tot ver in 2025 bestellingen van de auto. Daarom wordt het einde van de productie op het tweede kwartaal van dat jaar gezet. Tot die tijd worden er geen nieuwe bestellingen meer geaccepteerd.

De reden voor het pensioen van de iX3, is dat het model volgens BMW verouderd is. De auto is inmiddels vier jaar oud. Hoewel hij overduidelijk nog steeds erg populair is, wordt het volgens BMW tijd om de overstap te maken naar de volgende generatie. De naam van de opvolger is nog niet bekend, maar het is al wel zeker dat BMW een opvolger klaar heeft staan. Die zal de komende tijd ongetwijfeld verder ontwikkeld worden. Het moet het startsignaal zijn van een volledige nieuwe generatie elektrische auto’s van BMW.

Een ander paradepaardje van BMW, de M3, zal in diezelfde beweging ook een elektrische variant krijgen. Sleutelwoord: variant. De M3 blijft ook gewoon nog in productie als een V6-auto. Dat is vast slecht nieuws voor de andere twee Duitse merken, want die leggen het op dit moment al ontzettend zwaar af tegen de M3.