Grootste Nederlandse barnfind gaat onder de hamer (230+ auto's!)

Een van de grootste en meest unieke collecties perfect bewaarde klassiekers wordt na meer dan veertig jaar opgebroken.

Grootste Nederlandse barnfind gaat onder de hamer (230+ auto's)

De term 'barnfind' heeft de afgelopen jaren steeds meer waarde verloren. Elke roestige oude Opel Kadett die een paar jaar alleen gelaten is wordt tegenwoordig al bestempeld als een 'echte barnfind'. De echt smakelijke vondsten á la Wayne Carini worden echter steeds zeldzamer.

Verhalen over klassieke Ferrari's van onschatbare waarde in Franse hooischuren horen we immer steeds minder. Gek genoeg hoeven we voor een van de grootste en meest uniek vondsten helemaal niet zo ver van huis. The Palmen Collection werd namelijk gewoon gevonden in ons koude kikkerlandje.

Meneer Palmen

Meneer Palmen begon zo'n veertig jaar geleden zijn verzameling met een gele Lancia Aurelia B20. Als professioneel autohandelaar kwam hij dagelijks in contact met dergelijke machines. Op de een of andere manier wist hij zijn zaak draaiende te houden terwijl hij een oude kerk en twee grote schuren langzamerhand vulde met unieke Franse, Italiaanse, Britse, Duitse en Amerikaanse klassiekers.

Zoekplaatjes

Meneer Palmen had duidelijk een goed oog voor oldtimers. Alleen op de aangeleverde foto's zien we al talloze bijzonder waardevolle modellen. De Lancia Flaminia Zagato, Continental MkII, Matra Djet, Facel Vega Facel II, Mercedes 300S 'Adenauer' Cabrio, Studebaker Avanti en Maserati Bora staan maar voor een minuscule greep uit de enorme collectie. De foto's leveren in ieder geval prachtige zoekplaatjes op voor de echte kenners.

The Gallery

Vanwege zijn inmiddels zeer respectabele leeftijd verblijft Mr. Palmen tegenwoordig in een verzorgingstehuis. Voor die tijd hield hij zijn verzameling zoveel mogelijk geheim en verrichte hij het nodige onderhoud om de auto's rijdende te houden.

Nu zijn gezondheid achteruit gaat heeft de beste man de collectie echter overgedragen aan de specialisten van The Gallery Aaldering in Brummen. De wagens zijn naar verluidt zeer stoffig en vies, maar allemaal in goede, originele staat.

Nieuwsbrief

The Palmen Collection wordt met behulp van The Gallery op de internationale veilingmarkt aangeboden via Classic Car Auctions. Een volledige lijst van al het lekkers in de verzameling vind je hier.

Wel meldt het veilinghuis dat er zelfs modellen van obscure merken als Moretti, Imperia, Monica en Villard te bewonderen zijn. Gegadigden kunnen zich via een aanmelding op een nieuwsbrief op de hoogte laten houden van meer details en de start van de veiling. Bied jij mee?

Cargasm
  • Classic Car Auction