CORONA! Sergio Perez start niet in Silverstone

Er staat een Racing Point achter de deelname van Sergio Perez aan de GP van Groot-Brittannië aanstaande zondag in Silverstone. De Mexicaanse coureurs is positief getest op corona/covid-19 en mag niet komen.

Sergio Perez Corona

Het corona-virus heeft nu de rijderskamp in de Formule 1 bereikt. Gisteravond laat werd bekend dat Sergio Perez positief getest is op corona. Daardoor kan de Mexicaan aanstaand weekend niet in actie komen tijdens de GP van Groot-Brittannië. Overigens mag hij door zijn zelf-quarantaine ook het weekend erop niet in actie komen als de tweede GP in Silverstone wordt verreden.

De FIA stuurde de volgende verklaring uit: "Following today’s announcement that Sergio Perez of the BWT Racing Point Formula 1 Team produced an inconclusive test result for COVID-19 at the Silverstone Circuit ahead of the 2020 FIA Formula 1 British Grand Prix, the FIA and Formula 1 can now confirm that the result of his re-test is positive. Perez has entered self-quarantine in accordance with the instructions of the relevant public health authorities, and will continue to follow the procedure mandated by those authorities."

Naast Perez is een groep medewerkers van Racing Point die de laatste tijd contact hadden met de coureur in quarantaine gegaan.

Vervanger

Wie gaat de Mexicaan aanstaande zondag vervangen in de GP op Silverstone? Eerste naam die boven komt drijven is Esteban Gutierrez. De Mexicaan is de testcoureur van Mercedes, want Racing Point heeft geen officiële testrijder aangewezen. Maar is dat een goede keus? Nico Hulkenberg reed vorig jaar nog Grands Prix en is dus nog vers, waarom zouden ze hem niet bellen? Gutierrez reed in 2016 voor het laatst een GP in de wagen van Haas.

Daarnaast zou Mercedes-team Racing Point wellicht ook nog aanspraak kunnen maken op de diensten van Stoffel Vandoorne. De Belg is natuurlijk ook nog redelijk vers in zijn Formule 1-kennis en rijdt voor Mercedes in de Formule E.

De meest logische keus is echter toch Hulkenberg, want de Duitser reed al vijf jaar bij het team. Toen heette het echter nog Force India, maar in feite kent hij vrijwel iedereen en dat maakt instappen wel eenvoudiger.

UPDATE: Het bericht gaat rond dat Hulkenberg al gespot is in Silverstone.

LOL