"OFFICIEEL" Nico Hulkenberg vervangt Sergio Perez in Silverstone

De door het coronavirus gevelde coureur Sergio Perez mag komende twee Grands Prix niet starten in de Formule 1. In zijn plaats zal de Duitser Nico Hulkenberg een onverwachte rentree in de koningsklasse maken.

Nico Hulkenberg

Gisteravond laat werd bekend dat Sergio Perez niet mag starten in de komende twee races in Silverstone. De Mexicaan testte eerst 'inconclusive' en na nog een test positief op het coronavirus. Om die reden moet hij de komende twee weken in quarantaine. Gevolg is dat hij de beide Grands Prix op Silverstone niet in actie mag komen.

Zijn vervanger wordt niet zijn landgenoot Esteban Gutierrez die aanvankelijk in beeld kwam. Gutierrez is een van de testcoureurs van Mercedes en staat ook klaar om in te vallen in bij de door de Duitse krachtbronnen aangedreven teams. De voorkeur van Racing Point gaat echter uit naar Nico Hulkenberg. De Duitser reed vorige seizoenen voor Renault, maar was in het verleden een vaste kracht bij Force India. Dat team is uiteraard de voorganger van het huidige Racing Point.

Eindelijk een podium voor Hulkenberg?

Nico Hulkenberg kwam in de Duitse GP van vorig jaar het dichtst bij een podiumfinish toen hij in de regenrace op een tweede plek terechtkwam, maar toch de baan af gleed. Met zijn 177 starts was hij de meest ervaren rijder zonder enige podium in zijn carrière. Nu de Racing Points rijden als reserve-Mercedessen, is dit wellicht eindelijk die grote kans op het podium voor Hulkenberg. Zo krijgen we zondag misschien een hele spannende race in de race: kan Hulkenberg het waarmaken?

Hulkenberg gespot in Silverstone

Via Instagram