Valtteri Bottas nóg een jaar bij Mercedes

Fins coureur Valtteri Bottas rijdt volgend jaar voor het vijfde seizoen op rij voor Mercedes. Het team en de coureur kondigen dat vandaag aan.

Valtteri Bottas

Na het plotselinge vertrek van toenmalig wereldkampioen Nico Rosberg nam Mercedes Williams-coureur Valterri Bottas aan om vanaf 2017 in hun tweede auto te rijden. Het beviel kennelijk zo goed dat de Fin in 2021 voor het vijfde seizoen achter Lewis Hamilton aan mag rijden.

Dankzij de contractverlenging is de line-up voor Mercedes zo goed als zeker voor volgend jaar. Kampioenschapsleider Lewis Hamilton zal blijven om alle records van Michael Schumacher op zijn naam te schrijven.

Mocht u gehoopt hebben dat Max Verstappen naast Lewis Hamilton zou gaan racen om de punten, dan weet u nu helemaal zeker dat dat in 2021 in ieder geval niet gaat gebeuren. De twee beste coureurs in dezelfde auto zetten is vanuit het oogpunt van de Formule 1 zelf wel een goed idee, maar als team is het vragen om ellende. De kans om twintig versies van de Rosberg/Hamilton-crash in Barcelona 2016 of Verstappen/Ricciardo in Bakoe 2018 te krijgen is te groot. Spectaculair, maar niet goed voor het verzamelen van kampioenschapspunten.

Autosport
  • Mercedes AMG Petronas F1 team