Max Verstappen: 'Valt nog meer uit auto en motor te halen'

Max Verstappen is blij met zijn huidige tweede plaats in de race om het wereldkampioenschap in de Formule 1. Leider Lewis Hamilton ligt nog wel ver voor, maar de Limburger denkt dat er nog wel meer uit de zijn auto en de Honda-motor te halen valt.

Max Verstappen

Komend weekend rijdt de Formule 1 in Barcelona, waar het aardig heet belooft te gaan. In de afgelopen twee races in Engeland hadden veel teams, en vooral Mercedes, moeite met de banden, voor Max goed en hij greep de overwinning in de tweede Britse Grand Prix. Op zijn eigen website kijkt Max Verstappen naar zijn kansen om de onoverwinnelijke Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas toch te verslaan.

Verstappen begint met de situatie in Silverstone: "Afgelopen weekend op Silverstone waren de omstandigheden vrij bijzonder. We reden op de zachtere banden, die voor ons juist goed uitpakten en voor andere teams juist minder waren." Terwijl de auto's van Hamilton en Bottas hun banden verslonden alsof het een Engels ontbijt was, kon Max veel langer en sneller op zijn rubber doorrijden. Dit weekend staat een ander circuit op de kalender, en toch biedt dat kansen: "Maar over het algemeen gezien is er niets veranderd in vergelijking met vorige week. Wij komen qua snelheid nog altijd te kort, met name in de kwalificatie, maar natuurlijk ben ik blij met mijn plek in het kampioenschap. Maar er is nog één plaats hoger. We weten dat we ons nog kunnen verbeteren, zowel uit de auto als de motor valt nog winst te halen."

Komend weekend kunnen de auto's van Mercedes nog gebruikmaken van hun fabelachtige kwalificatiestand. Pas in België wordt de Party Mode voor de auto's verboden. Max moet het dus hebben van de kwaliteiten van Red Bull-Honda-combinatie tijdens de race en niet in de kwalificatie. Daarbij wordt Verstappen geholpen door het warme weer in Spanje: "Voor ons is dat altijd goed. Maar we weten niet hoe het zal gaan met de banden: of die zich goed houden of dat er blaren gaan ontstaan, bij wie dan ook. Dat is afwachten. Om het gat met Mercedes te dichten, zullen we ons hele pakket nog moeten verbeteren."

Nieuws
  • Red Bull Content Pool