LIVE. Grand Prix van Spanje 2020 met Max Verstappen op P3

Het is warm in Spanje, maar niet verschrikkelijk heet. Wat doen de banden van Pirelli onder de wagens van Mercedes en kan Max Verstappen zijn prestatie van vorige week evenaren? Hier is alles om het live te volgen: verslag, streams en voorbeschouwing.

Max Verstappen
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Vorige week brak Max Verstappen de hegemonie van Mercedes in Silverstone, nadat hij een week eerder al net achter Lewis Hamilton wist te eindigen. De Mercedessen hebben problemen met de banden onder warme omstandigheden en laat het nou in Spanje vrij heet zijn. Al valt het vandaag nog wel mee met een verwacht maximum van 27 graden Celsius. Daar staat wel tegenover dat er een kans bestaat dat zich wat buien ontwikkelen die net tijdens de start zouden kunnen vallen. Maar goed, in Hongarije zat ook iedereen op regen te wachten die nooit kwam.

Zoals voorspeld staan de wagens van Mercedes wel vooraan bij de start, Lewis Hamilton was weer het snelst, gevolgd door teamgenoot Valtteri Bottas. Daarna is het Max Verstappen die de namaak-Mercedessen van Racing Point voor wist te blijven in de kwalificatie.

Livestreams

We starten zoals gebruikelijk om 15:10 op het Circuit de Catalunya Barcelona. Uiteraard kijkt u de Grand Prix van 2020 live op Ziggo kanaal 14. Maar wellicht bent u even ergens waar geen bereik is, of u verstaat plotseling geen Nederlands meer, dan helpt Sky.

Overigens moet u vanavond ook even tijd inruimen voor autoracen: Rinus van Kalmthout rijdt op de Indianapolis Motor Speedway voor een topstartplaats in de Fast Nine. Hij start dus in ieder geval volgende week zondag op een van de eerste drie startijen tijdens de Indy 500. Dat is al een werelddebuut. Zeker als u in aanmerking neemt dat Fernando Alonso naar de 26e tijd reed.

De Fast Nine shoot-out is zondagavond om 19:00 uur te zien op Ziggo.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool