Keert de Grand Prix van Turkije terug in 2020?

De Grand Prix-kalender van 2020 is nog steeds niet compleet. Na de Grand Prix van Emilia Romagna in Italië is er geen race gepland. Er zijn nu geruchten dat de Grand Prix van Turkije terug gaat keren op de kalender. Dat zou betekenen dat de droom van Recep Tayyip Erdogan uit gaat komen.

GP Turkey

President Erdogan van Turkije liet een paar jaar geleden een proefballon op om de GP van Turkije in Istanbul weer terug te laten keren. Het speciaal gebouwde circuit bij de Turkse stad ligt al jaren leeg omdat er geen toeschouwers op de races op de baan af kwamen. In 2017 probeerde Erdogan zijn GP weer terug te krijgen, maar dat bleek vooral een verkiezingsstunt te zijn. Ross Brawn was resoluut: we gaan nooit meer naar Turkije. Echter, corona breekt wetten, zo hebben we inmiddels geleerd.

Het lijkt er nu op dat de GP van Turkije wel eens kan terugkeren op 15 november. Daarvandaan kan het circus dan doorreizen naar Bahrein voor een double header op het circuit aldaar en vervolgens doorreizen naar Abu Dhabi voor de seizoensafsluiter. Dan zijn er uiteindelijk 17 van de aanvankelijk geplande 22 rondes alsnog verreden.