Max Verstappen: 'Spa niet favoriet van Red Bull'

Na een weekje rust is het komend weekend alweer tijd voor een Grand Prix in de Formule 1. België staat op het programma van de derde Triple Header van het jaar. Max Verstappen kijkt vooruit naar zijn kansen op de baan tegen Mercedes en Lewis Hamilton.

Max Verstappen
  • Max Verstappen Max Verstappen
  • Red Bull Racing Red Bull Racing

Met een overwinning op zak en een tweede plaats in het kampioenschap is Max Verstappen het rare seizoen 2020 best goed begonnen. Grote baas Helmut Marko van Red Bull denk dat de Nederlander nog kans maakt om het kampioenschap dit jaar binnen te halen. Dan moet er nog een hoop goed gaan en er komen nog wat powercircuits aan, het natuurlijke domein van de Mercedessen.

De eerste van de circuits die niet echt op het lijf van Red BullRacing en Honda zijn geschreven is Spa-Francorchamps, waar dit weekend de GP van België wordt verreden. Vorig jaar was de race van Verstappen al na de eerste bocht afgelopen. Hopelijk komt hij dit jaar verder. Max: "De afgelopen jaren is het wat betreft resultaten voor ons een beetje op en neer gegaan, maar je weet maar nooit. We verwachten niet dat deze race dit jaar onze favoriet zal zijn wat betreft de lay-out die bij ons pakket past, maar we zullen hard pushen, zoals we tot nu toe bij elke race hebben gedaan, om het resultaat als team te maximaliseren."

Omdat Verstappen nu tweede in het kampioenschap staat is het belangrijk om mee te groeien met Mercedes: "We staan tweede in het constructeurs- en rijderskampioenschap, dus nu moeten we proberen dat momentum vast te houden. Er zijn veel lange rechte stukken, wat natuurlijk betekent dat je hier kunt inhalen, maar ik verwacht ook dat de jongens achter ons in de kwalificatie heel dichtbij zullen zitten en wetende dat Mercedes veel vermogen heeft, zullen zij natuurlijk ook heel snel zijn."

Max heeft het rustweekend gebruikt om de batterijen weer op te laden en hoopt dat de rest van zijn team dat ook heeft gedaan: "Het was leuk om een weekend vrij te hebben, vooral na de triple header die je niet de hele tijd kunt blijven doen, dus hopelijk heeft iedereen in het team van een rustpauze genoten en is iedereen weer opgeladen, klaar om er weer vol voor te gaan!"

Formule 1
  • Red Bull Content Pool