Formule 1 gaat semi-oval in Bahrein

Formule 1-seizoen 2020 kent tal van verrassingen. Zo komt de Grand Prix van Turkije plotseling terug en wordt er voor het eerst geracet in Portimao. Tijdens de double header in Bahrein gooit de Formule 1 een nieuwe variabele in de mix: een soort van oval. Say what?

Max Verstappen

De FIA en de FOM hebben zojuist bekendgemaakt dat de tweede Grand Prix in Bahrein, officieel de Grand Prix van Sakhir geheten, op het buitencircuit wordt verreden. De baan in Sakhir is op verschillende manieren in te richten en kennelijk hadden de officials geen zin in bochten, want het circuit is zo goed als recht, met een enkele zigzag erin.

Rechtdooooooooooooor, rechtsaf, zigje, zagje. rechtdoooooooooooooooooooor rechtsaf, zig, zag, zig, zag, zig, rechtsaf, rechtdoooooooooooooooooooor, rechtsaf, en nog een keer.

Wij zijn nu al in slaap gevallen. Tenzij de Formule 1 even 20 nieuwe Indycars bestelt bij Dallara. Dan kan het wel leuk worden.

En nu we toch advocaat van de duivel spelen: is dit speciaal om ervoor te zorgen dat Mercedes ondanks het verbod op de Party Mode alsnog wereldkampioen kan worden? Op deze configuratie van het circuit maakt Red Bull Racing geen schijn van kans op de overwinning.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool