NCS Porsche Project 411 is dikke Blade Runner botsauto

Het Italiaanse prototype lab NCS wil met de Project 411 hun visie van de toekomst van het autorijden neerzetten. De wagen is geïnspireerd op Porsche's Speedsters uit de jaren '50 en moet zichzelf op gaan laden tijdens het rijden. Net als op de kermis.
NCS Porsche Project 411 is dikke Blade Runner botsauto

Ondanks de naam en de inspiratie heeft de "Porsche 411" geen officiële steun van de Duitse autobouwer. NCS maakte de renders volledig op eigen gelegenheid als experiment. Toch ziet het de 411 als een klassieke Porsche voor wat lijkt op de 22ste eeuw. De auto is namelijk volledig ontworpen voor autonoom rijden en is het concept van de laadpaal al ver voorbij.

Botsauto

De NCS Project 411 zou een extreem kleine accu dragen, wat ten goede komt aan het gewicht. Dit zou mogelijk gemaakt worden door een netwerk van inductieve laadstroken verwerkt in het wegdek. De auto zou door het gebruik van die stroken continu bij kunnen laden. Het kleinere accupakket zou daarbij vooral dienen als een soort van reservetank. Al met al is het concept vergelijkbaar met dat van de befaamde botsauto's op de kermis, alleen zit de paal in dit geval aan de onderkant.

Jet set

Volgens NCS is de 411 echter bedoeld voor mensen met een stuk meer aanzien dan de lokale botsautojeugd. Zij voorzien een wereld waarin autonome GT-wagens ongelimiteerd over kaarsrechte snelwegen kunnen zoeven met snelheden van boven de 250 kilometer per uur.

Zo zou de NCS-auto volgens hen een alternatief kunnen worden voor het zwaar vervuilende vliegverkeer. Het interieur is hier ook op ingesteld: een zeer laag dak maar met meer dan voldoende beenruimte. Het idee is dat je lekker onderuitzakt in je 411 en de auto zich druk maakt over de reis.

Toekomstmuziek

Vooralsnog is de NCS Project 411 natuurlijk alleen maar toekomstmuziek. De investeringen die nodig zouden zijn om een dergelijk netwerk van inductieve oplaadstroken te creëren is verre van realistisch. Wel hopen we dat er ergens een Hollywood-regisseur of grote game developer op zit te letten. Stop dat ding in een science fiction verhaal!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f903d9e33022', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });